Категорија: GRADEZNI MATERIJALI

ROFIX IA 622

Минерален малтер за лепење и армирање на плочи од полистирол (EPS-F, EPS-P, XPS). Одлична, брза и економична обработка. Пак. 25kg. Производител “Rofix”. ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Rofix

ROFIX 510

Основен малтер за внатрешни ѕидови, плафони и надворешни фасади со мал процент на влага. Пакување 25kg. Произвводител “Rofix”. ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Rofix ПАКУВАЊЕ 25 kg

ROFIKS PF 110

Универзална глет маса за израмнување на ѕидови и пополнување на фуги. Составена од природен гипс, адитиви кои ја подобруваат обработливсота на смесата и метилна целулоза. Пак. 25kg. Производител “Rofix”. ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Rofix ПАКУВАЊЕ 25 kg

ROFIKS МАЛТЕР ВО БОЈА

Завршен малтер во боја. Огромен избор на бои (304 нијанси). Компјутерско мешање за постигнување на идеални нијанси. ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Rofix

КНАУФ ОГНООТПОРНА ПЛОЧА

Огноотпорната плоча е направена од гипсена основа и картонски табли, засилена со арматурни влакна од стаклена свила во случај на пожар. Со посебна технологија се засилуваат рабовите на плочите со што се постигнува еднаква јачина во сите делови. Исто така и оваа плоча е импрегнирана и може да се користи во простории со поглема влага. […]

KNAUF A13

Гипс картонските плочи се направени од гипсена основа поставена помеѓу две картонски табли. Со посебна технологија се засилуваат рабовите на плочите со што се постигнува еднаква јачина во сите делови. АРТИКАЛ Гипс плоча ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Knauf ДИМЕНЗИЈА 2000 x 1250 x 12.5 mm ПАКУВАЊЕ табла

КНАУФ ИМПРЕГНИРАНА ПЛОЧА

Овие водотпорни гипс картонски плочи се направени од гипсена основа и картонски табли кои се импрегнирани против примање на влажност. Тоа ги прави особено погодни за користење во простории со зголемена влажност како бања, кујна итн. АРТИКАЛ Гипс плоча импрегнирана ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО “Knauf”. ДИМЕНЗИЈА 2000 x 1250 x 12.5 mm ПАКУВАЊЕ табла

ВОДООТПОРНА ЦЕМЕНТНА ПЛОЧА АКВАПАНЕЛ

Новата технологија развиена од Кнауф кај аквапанелите ја овозможува нивната приемна наместо традиционалните материјали за градба како цигли или блокови. Нивниот состав овозможува изградба на потенки ѕидови – 22cm (со цигла или блок е 32-34.5, + изолација) и поставување на подебел слој на изолација по желба.  Исто така, димензијата на овие панели е лесна за […]

ЛЕТВА

Високо квалитетно дрво со одлични карактеристики. АРТИКАЛ Летва ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Романија ДИМЕНЗИЈА 5×2.5×400 cm

ПЕРФОРИРАНА ПЛОЧА CLEANEO PLUS P

Cleaneo перфорираните тавански плочи се користат за регулирање на внатрешниот воздух во просториите со намалување на штетните и непријатните миризби. Освен поволните карктеристики Cleaneo има и одличен дизајн кој му дава на просторот посебен изглед и одлични акустични својства. Производител “Knauf”. ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Knauf ПАКУВАЊЕ табла