Категорија: GRADEZNI MATERIJALI

КЕРАМИДА КОНТИНЕНТАЛ

Моделот Kонтинентал лукс се одликува со добри технички карактеристики и се проектира под нагиб од 20° – брзо се вградува. АРТИКАЛ Контитнентал лукс ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Малдост, Лесковац ДИМЕНЗИЈА 415×260 mm СОСТАВ глина ПАКУВАЊЕ 320 пар./палета ПОТРОШУВАЧКА 12.5 пар./m2

ГРЕДА

Влажноста на дрвото кај австрискиот производител Hasslacher изнесува 15%. –  8/10x12x400 cm, 12.300 ден.|m3 –  10x10x500 cm, 12.915 ден.|m3 –  10x12x500 cm, 12.915 ден.|m3 –  10x12x600 cm, 12.915 ден.|m3 –  10x12x700 cm, 13.530 ден.|m3   АРТИКАЛ Греда ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Hasslacher, Австрија ДИМЕНЗИЈА 8/10x10x400 cm ПАКУВАЊЕ m³

BEKAMENT BK STIROLFIX

Минерален флексибилен лепак наменет за лепење на стиропор и за вметнување на арматурна мрежичка. Се припремува со мешање на 30% вода со правот додека не се добие хомогена маса. Масата се остава да стои 10 мин. и потоа се нанесува на рабовите и на средината на плочата од стиропор.  Потрошувачка 8 kg на 1m2. АРТИКАЛ […]

ДАСКА

Високо квалитетна граѓа за покривање и столарски работи со потекло од Австрија. Влажноста на дрвото изнесува 15%. АРТИКАЛ Даска ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Hasslacher, Австрија ДИМЕНЗИЈА 12/15/17/20 x 2.5 x 400 cm (микс димензии)

ОПЛАТА

Оплата за шалување од импрегнирано дрво, заштитено со меламинска смола, за различна намена. ДИМЕНЗИЈА 200/250/300 x 2.7×50 cm ПАКУВАЊЕ m²

WEBER PERFECT ФУГИ ЗА ПЛОЧКИ

Флексибилна и антибактериска фуга за внатре и надвор. За фуги со размер од 2-20 mm. Отпорна е на микроорганизми, напукнување и агресивни средствса за чистење. Погодна е за големи трговски центри, бањи, кујни, подлога со подно греење, балкони итн. Достапна е во повеќе бои – со голема постојаност на пигментот. Потрошувачка 0.3 – 1.1 kg […]

ROFIX UNIGRUND

Готов пигментиран грунд за изедначување и дополнителна хидроизолација на нееднакво впивачки подлоги. Грундот ја припремува основата за нанесување на завршен малтер. По неговото нанесување на подлога које е влажна или не е подготвена со предпремаз,  може уште првиот ден да ги уништи бактериите и алгите. Не е погоден за основи кои содржат гипс и гипсани […]

KNAUF А10

Гипс картонските плочи се направени од гипсена основа поставена помеѓу две картонски табли. Со посебна технологија се засилуваат рабовите на плочите со што се постигнува еднаква јачина во сите делови. АРТИКАЛ Гипс плоча ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Knauf ДИМЕНЗИЈА 2000 x 1250 x 9.5 mm ПАКУВАЊЕ табла

ЛЕПИЛО ЗА СТИРОПОР WEBER 440 P

Лепило за стиропорни плочи на цементна основа, водоотпорно и отпорно на замрзување. Погодно за внатрешна и надворешна употреба, може да се користи и за лепење на декоративни лајсни од стиропор. Добро се сврзува со минерални основи и лесно се нанесува. Потрошувачка 5 kg на 1m2. АРТИКАЛ Weber 440P ПАКУВАЊЕ 25 kg ПОТРОШУВАЧКА 8-9 kg/m2