Категорија: GRADEZNI MATERIJALI

ЛЕПИЛО ЗА СТИРОПОР WEBER 450 P

Лепило за стиропорни плочи,отпорно на замрзување и парапропусно. Погодно за внатрешна и надворешна употреба, може да се користи и за лепење на декоративни лајсни од стиропор и полистирол и за вметнување на мрежичка за армирање. Лесно се нанесува. Потрошувачка 5-3 kg на 1m2. АРТИКАЛ Weber 450P ПАКУВАЊЕ 25 kg ПОТРОШУВАЧКА 8-9 kg/m2

ЛЕПИЛО ЗА КЕРАМИЧКИ ПЛОЧКИ WEBER F602

Лепило за керамички плочки на цементна основа, за внатрешна употреба. Се користи за полагање на керамички плоки во внатрешни услови, со размери 20×20 cm за ѕид и 30×30 cm за под. Потрошувачка 2-4 kg на 1 m2. АРТИКАЛ Weber F602 ПАКУВАЊЕ 25 kg ПОТРОШУВАЧКА 4-5 kg/m2

КЕРАМИДА КЛАСИК М-002

Моделот Класик е изработен со специјална глина од Кикиндската јама, врвен квалитет и долга традиција. Се проектира под нагиб од  22°, од лево кон десно. АРТИКАЛ Класик М-002 ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Тоза Марковиќ, Кикинда ДИМЕНЗИЈА 335x300x205 mm СОСТАВ глина ПАКУВАЊЕ 376 пар./палета ПОТРОШУВАЧКА 14.6 пар./м2

ЛЕПИЛО ЗА КЕРАМИЧКИ И ГРАНИТНИ ПЛОЧКИ WEBER F601

Лепило за кермички и гранитни плочки врз минерлани основи. Погодно за внатрешна и надворешна употреба. Отпорно на замрзнување, постојана влажност и температурни промени. За дим. 30×30 за ѕидни плочки и 40×40 за подни. Пакување од 25 kg. Потрошувачка 2-5 kg  на 1 m2.

КЕРАМИДА ВИНЕАМ

Моделот Винеам е составен од пресувана керамида со дупли, длабоки и странични фалцови. Постигнува многу сигурно и цврсто покривање особено при силни дождови и невреме. АРТИКАЛ Винеам ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Tondach, Виница ДИМЕНЗИЈА 440×255 mm СОСТАВ глина ПАКУВАЊЕ 300 пар./палета ПОТРОШУВАЧКА 12.3 пар./m2

ЛЕПИЛО ЗА ГРАНИТНИ И КЕРАМИЧКИ ПЛОЧКИ WEBER EXTRA FLEX F604

Лепак со висок степен на еластичност. Се користи за полагање на керамички и гранитни плочки, декоративен и природен камен и сл. Поради големата флексибилност погоден е за полагање на плочки во простории со голема искористеност (ресторани, јавни установи итн.), изложеност на влага и големи температурни промени (базени, ладилници, простории со подно греење итн.), лепење плочка […]

КЕРАМИДА ЦЕЗАР

Моделот Цезар е произведен со најнова технологија и најважна одлика е големата површина која овозможува брзо и економично редење. АРТИКАЛ Цезар ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО Nexe, Н. Бечај ДИМЕНЗИЈА 410×250 mm СОСТАВ глина ПАКУВАЊЕ 240 пар./палета ПОТРОШУВАЧКА 10 пар./m2

ЛЕПИЛО ЗА КЕР. ПЛОЧКИ И ПРИЗМИ RENOFIX 15

Лепак кој се користи за камени и керамички плочки, за внатрешна и надворешна употреба. Се користи на сите типови на подлоги кој го имаат цементот како врзувачки елемент, гипс картон итн. Се меша со 6.5 L вода, додека не се добие хомогена маса. Потрушавачка 5 -7 kg на 1 m2. Пакување – 20 kg. АРТИКАЛ […]