ОНДУЛИНЕ *

Ондулине се користат за покривање на сите видови на покриви и обложување на зидови. Гарантираат водоотпорност и долготрајност, отпорни се и на УВ зраци. Имаат мала тежина 5.8 кг/табла што ги прави лесни за употреба и монтирање.

АРТИКАЛ

Ондулине плоча

ПРОИЗВОДИТЕЛ/ПОТЕКЛО

Ондулине

ДИМЕНЗИЈА

95×200 cm

СОСТАВ

хомоген слој на органски влакна, импрегнирани со битумен

ПАКУВАЊЕ

350 пар./палета

БОЈА

црвена и зелена

ИНСТАЛАЦИЈА

Се поставува врз дрвена основа или претходно распоредени летви кои се зацврстуваат со клинци во боја.